Kaken er oppkalt etter Anna Pavlova som var en berømt russisk ballerina som levde på begynnelsen av 1900-tallet.
Kaken er kjempelett å lage, og det er så mye frukt og bær på den at den vel må kunne regnes som ren helsekost hehe ;)
Sett stekeovnen på 250 grader.
Bunnen lager du slik:
6 tempererte eggehviter
4 dl sukker
1-2 ts lys eddik (for å få marengsen litt seigere inni, kan sløyfes)
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
Visp eggehvitene stive, ha i eddiken mens du visper videre. Ha i maizena, sukker og vaniljesukker. Når massen er smidig og blank, sprer du den utover en bakepapir. Du kan evt lage en sirkel så du får plass på den på et serveringsfat som passer, men husk - den hever seg både i høyde og bredde. Jeg serverer den som oftest rett fra stekebrettet.
Senk temperaturen til 100 grader, og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 60-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på utsiden og myk inni. Avkjøl den på rist. Marengsbunnen kan oppbevares i ganske lang tid hvis den står tørt.
Krem:
5 dl kremfløte (sånn ca)
5 dl ferdig vaniljekrem
2 ss sukker
evt 1 ts vaniljesukker eller 1 ts sitron
Pisk kremfløten stiv, og bland den med kald vaniljekrem. Smak evt til med 1 ts sitron.
Pynt:
Bær, f.eks jordbær, blåbær, bringebær, rips, bjørnebær, stenfrie druer. Jeg er i tillegg veldig glad i kiwi, og evt biter av hermetisk ananas.
Man kan også strø over revet sjokolade, evt drysse litt melis over. Hvit sjokolade er også godt.
Velbekomme :)
This cake is named after Anna Pavlova who was a famous Russian ballerina who lived in the early 1900s.
This cake is really easy to make, and there is so much fruit and berries on it that it well can be regarded as pure health food hehe;)
Preheat oven to 250 degrees C. (482 degrees Fahrenheit)
The base meringue:
6 temperate egg-whites
4 dl sugar
1/2 tsp light vinegar (to get the meringue little tougher inside, can be left out)
2 teaspoons corn starch
1 teaspoon vanillasugar (the powder, not the extract)
Whisk egg whites until stiff, add the vinegar while you continue to whisk.
Add the maizena, sugar and vanilla sugar.
When the mass is smooth and glossy, spread it over a baking paper on the oven tray. You can make a circle so you can customize it on a serving dish that fits, but remember - the "dough" rises in both height and width.
I serve it most often straight from the baking tray.
Lower the temperature to 100 degrees (212 degrees Fahrenheit) and insert the baking tray at the bottom of the oven. Bake the bottom in 60-70 minutes. Be aware, it shall just be light brown on the top.
The meringue is now crispy on the outside and soft inside. Cool it on the oven tray. Meringue base can be stored for quite a long time if it is dry.
Cream:
5 ml cream
5 dl ready-to-use vanillacream
2 tablespoons sugar
1/2 teaspoon vanilla extract or 1 teaspoon lemonjuice
Whip the cream stiff and mix it with cold vanillacream. You can add 1 teaspoon lemonjuice if you want. Spread it over the meringue just before serving.
Garnish:
Berries, f.ex strawberries, blueberries, raspberries, currants, blackberries, seedless grapes. I am also very fond of kiwi, and some bits of canned pineapple.
You can also sprinkle over grated chocolate, or sprinkle a little powdered sugar over. White chocolate is also nice.
Enjoy!
Tordis :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar